Kerk in de maatschappij

Sociaal engagement met een boodschap van hoop. Handen en voeten voor een God die mensen liefheeft.

Kerk in de maatschappij Ga verder

België

Ga naar de projecten in: België | Europa | Wereld

Jeugd met een Opdracht Kortrijk

Wim en Tanja Biesbrouck

Jeugd met een Opdracht Kortrijk biedt verschillende activiteiten aan: van workshops, seminars, cursussen en trainingen tot het uitreiken naar mensen in België en in het buitenland. We hebben een hart voor jongeren, gezinnen en gebroken mensen. We brengen mensen samen om opgebouwd te worden in hun geloof, samen iets te ondernemen en te bidden. We willen de hoop die Christus ons geeft uitleven.

www.jmeokortrijk.be

Love in Action

Koen en Karin Biesbrouck

Ontspanningsactiviteiten en steun voor kinderen uit kansarme gezinnen. Wekelijkse voedselbedeling, kinderclub en jaarlijkse knuffelkampen. Gedragen door een groep vrijwilligers.

www.loveinactionvzw.be

School met de Bijbel 'De Ark'

Een gesubsidieerde vrije basisschool die deel uitmaakt van de scholengemeenschap 'Scholen met de Bijbel'. De evangelische levensovertuiging is verweven in het hele schoolleven en de school streeft ernaar haar maatschappelijke opdracht als basisschool op een kwalitatieve en gedreven manier uit te voeren.

smdb-ark.be

Voedselbedeling

Voedselbedeling voor ongeveer 45 gezinnen per week vanuit ons kerkgebouw in de Brugsesteenweg. Onze vrijwilligers spannen zich meerdere dagen per week in om voedsel op te halen en hygiënisch klaar te zetten. Mensen die door het OCMW als hulpbehoevend erkend zijn, kunnen bij ons terecht — ongeacht hun religieuze overtuiging.

Meer informatie? Klik hier

"Het is niet de vraag óf je een roeping hebt, maar wélke roeping je hebt."
Kerk in de maatschappij

Europa

Ga naar de projecten in: België | Europa | Wereld

Huize Adullam

Jaap en Suze De Bruine

Huize Adullam is een pastoraal project in Spanje. De klemtoon ligt op genezing, herstel en vernieuwing van vermoeide en gekwetste mensen.

Shelter House Romania

Geert en Krista Verthé

Geert en Krista zetten diverse projecten op ter ondersteuning van de Roma-gemeenschap in Sighişoara (Roemenië), waar een grote nood is aan kledij, medicijnen en andere basisbehoeften.

www.shelter-house-romania.eu

Wereld

Ga naar de projecten in: België | Europa | Wereld

Youth With A Mission Perth

Ben en Heleen

Ben en Heleen zijn actief bij Youth With A Mission in Perth, Australië. Ze zijn betrokken bij "Frontier Missions" en reiken uit met het Evangelie naar de internationale gemeenschap in Perth. Ze hebben beide een hart voor Azië en doen er regelmatig outreaches. Daar ondersteunen ze de snelgroeiende kerk en helpen bij Community Development.