Welkom thuis

Het eerste wat we je willen vertellen is: relax. Ook al ben je nog nooit in een kerk geweest, bij ons kom je onder vrienden. Hieronder proberen we alvast een antwoord te geven op enkele vragen.

Welkom thuis Ga verder

Waarom komen wij samen?

Wij komen elke zondag samen
… omdat God ons dit in de Bijbel, opdraagt
… omdat wij ervan genieten samen God te ontmoeten en Hem groot te maken
… omdat wij nood hebben aan relaties en vriendschappen
… omdat wij op zondagen bemoedigende input krijgen
… en omdat we zo van elkaar kunnen leren en elkaar tot steun kunnen zijn.

Ben ik ook welkom als ik niet geloof?

Iedereen is welkom. Het maakt echt niet uit waar je zit in je geloofsreis.

Waar kan ik parkeren?

De parking van het winkelcentrum Ring Kortrijk mag door bezoekers van Ichthus gebruikt worden. Je beschikt dus over heel wat parkeermogelijkheden op enkele meters van onze voordeur.

Waar kan ik terecht met mijn kinderen?

Tijdens de samenkomst kunnen de allerkleinsten terecht in onze crèche. Kinderen tot 12 jaar kunnen de verschillende kinderprogramma’s bijwonen en de tieners hebben geregeld ook een eigen programma. Uiteraard kunnen de kinderen ook gewoon in de zaal blijven. Op zaterdag zijn er soms ook verschillende tiener- en jeugdactiviteiten.

Moet ik geld in de collecte stoppen?

Neen. Bij ons draagt ieder zijn steentje bij op vrijwillige basis. Voel je dus zeker niet verplicht om iets in de collecte te stoppen.

Wat gebeurt er met de giften?

De giften worden gebruikt om de werking van de gemeente mogelijk te maken (verwarming, elektriciteit, werkingsmiddelen, jeugd- en tienerwerking, …). Daarnaast steunen wij met deze giften een aantal sociale projecten en onze diaconale werking. Het Bestuursorgaan en de Algemene Vergadering zorgen ervoor dat alles wettelijk in orde is en iedereen kan inzage krijgen in de financiële verslagen en de begroting van de vzw.

Welke zijn de faciliteiten voor mindervaliden?

De zaal bevindt zich op de eerste verdieping, maar is bereikbaar via een lift én een roltrap. We beschikken ook over een aangepast toilet.

Kan ik vrienden meebrengen?

Ichthus is een open kerk die mensen welkom heet. Breng dus gerust je vrienden mee. Jullie zullen door ons Connect-team warm onthaald worden.

Is er vertaling?

Momenteel bieden wij geen vertalingen aan. Maar spreek op zondag gerust iemand van het Connect-team aan, hij of zij kan dan uitzoeken of er voor jou alsnog vertaling kan aangeboden worden. Je herkent de mensen van Connect aan hun badge.

Hoe ziet het verloop van de samenkomst eruit?

We starten om 9u30. Samen met onze live band houden we een klein uur intense worship — pakkende songs waarmee we onze liefde naar God uiten — gevolgd door een krachtige, bijbelse boodschap. Rond 11u15 eindigen we onze samenkomst maar is er nog tijd voor een gezellige babbel bij een pot koffie.

Geregeld organiseren wij speciale themadiensten, avondmaaldiensten, enz. Die kunnen dan iets anders verlopen.

Zijn jullie een sekte?

Neen. Ichthus is een door de overheid erkende geloofsgemeenschap (aangesloten bij de VVP, FS en ARPEE). Onze kerk wordt ook niet bestuurd door één leider, maar wij geloven volop in de gezonde kracht van gedeeld leiderschap. Verder is iedereen vrij om al dan niet aan onze activiteiten deel te nemen.

Nog vragen?

Ons Connect-team helpt je op zondag graag verder met al je praktische vragen. Of e-mailen, dat kan ook.

Contacteer Chris
Nog vragen? Ga verder