David's Tent - Het beste idee van afgelopen zomer

15-10-2018
Femke Neels

David's Tent - Het beste idee van afgelopen zomer Ga verder

David's Tent - Het beste idee van afgelopen zomer

Het laatste weekend van augustus trokken Michaël en ik samen met een koppel vrienden (en hun mobilhome) richting East-Sussex, Engeland. Onze bestemming: David’s tent, ofwel 72 uur non-stop worship.

Het domein waar de conferentie doorgaat, is onderdeel van een nationaal park en eigendom van christenen. Je wordt omringd door groen, en het zicht op het kasteel is een mooi extraatje. Aangekomen op het terrein voel je onmiddellijk een soort rust over je heen komen die toch wel uniek is. Er hangt een sfeer van aanbidding over het hele terrein. Mensen die je kruist, lopen enthousiast over God te praten. Op het kampeerterrein zitten jongeren gitaar te spelen en te aanbidden terwijl anderen aan het koken zijn.

We wandelen door een mini-bosje met gezellige verlichting en quotes aan de bomen richting het festivalterrein. In de grote blauwe tent is er effectief 72 uur non-stop worship. Wat zalig! Het valt ons direct op dat de focus hier echt op het aanbidden van God ligt. Eén van de eerste zinnen die we horen:

“When we are worshipping God, we are doing what we are created to do.”

Geen verheerlijking van personen, geen show, geen commercieel gedoe, maar pure aanbidding. Er is plaats voor alle leeftijden, voor alle uitingen van aanbidding en dit in een serene, respectvolle sfeer. We voelen direct dat het goed zit.

Geen verheerlijking van personen, geen show, geen commercieel gedoe, maar pure aanbidding.

We genieten dus 3 dagen met volle teugen van worship sessies onder leiding van onder andere Jonathan & Melissa Helser, Sean Feucht, Graham Kendrick, Jason Upton, Amanda Cook, Steffany Gretzinger,… Als rode draad doorheen de conferentie komt duidelijk naar voor dat we ons niet sterker hoeven voor te doen dan we zijn. God wil ons net gebruiken als we zwak zijn. Hij wil sterk zijn door ons heen. Als we zwak zijn, zijn we meest afhankelijk van Hem en kan Zijn kracht helemaal zichtbaar worden (naar 2 Kor 2: 9-10). Een uitspraak die me in dit kader echt raakt:

“The roar of the broken releases the rule of heaven.”

Naast de ‘blauwe worship tent’ is er een gebedstent, een ‘café-tent’ en een tent waar in de namiddag onderwijs wordt gegeven (3 sessies per namiddag). Voor de kinderen & tieners wordt een programma op maat voorzien. Er zijn ook foodtrucks op het terrein, ’s avonds kampvuur, … en overal hoor je de worship steeds verder gaan. Op zaterdagnamiddag lig ik bijvoorbeeld een uurtje in het gras van de zon en de muziek te genieten. Heerlijk!

Het is ook erg mooi en pakkend om te zien hoe God met ons elk persoonlijk aan de slag gaat doorheen de conferentie. We hebben alle vier (en alle anderen ongetwijfeld ook) een heel persoonlijke boodschap van God meegekregen. De ene doorheen een droom, de ander tijdens een onderwijssessie of de aanbidding. Heel bijzonder om dit mee te maken en met elkaar te kunnen delen.

David’s tent is volgens mij the place to beals je in een prachtige setting ondergedompeld wil worden in een sfeer van pure aanbidding. Ik zou het fantastisch vinden als we volgend jaar met een grote groep vanuit Ichthus richting Engeland kunnen trekken!

Nieuwsgierig? Spreek mij of Michaël gerust aan of check de website van David’s Tent
Tickets voor 2019 zijn nu al verkrijgbaar ;-)


Femke Neels

Femke is getrouwd met Michael en mama van Louisa & Ilias. Ze is studietrajectbegeleider in het hoger kunstonderwijs, en leerloopbaanbegeleider van gedetineerden. Daarnaast verzorgt ze onder de naam Partychick ook de styling van (kinder)feesten. Als enthousiast en actief lid van Ichthus, zet ze zich in binnen het interieurteam en organiseert ze themadiensten zoals de kerst- en paasdienst.